Eigen email server gebruiken

Een email verzenden of ontvangen, het gaat allemaal met een klik van de muis en hebben we er verder geen omkijken meer naar. Er vinden echter in een fractie van een seconde een aantal handelingen plaats waardoor het bericht, waar ook ter wereld, wordt bezorgd. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een netwerk van email servers. Die zijn er dus speciaal om e-mails te verwerken en zijn in het bijzonder van belang voor e-mails die vanuit verschillende domein adressen worden verzonden.

Verschil tussen uitgaande en ontvangende email server

Voor uitgaande berichten wordt er een smtp email server gebruikt. Die heeft tot taak om het bericht te coderen waardoor het verzenden mogelijk wordt. Er vindt gelijk ook controle plaats of het verzonden bericht wel afkomstig is van een actieve account. Niet alleen is dat handig voor wanneer het bericht niet afgegeven kan worden (geen valide email adres), maar kan er zo ook worden achterhaald welk account er achter het versturen van spam of andere niet passende berichten zit. Eenmaal aangekomen, wordt het bericht nooit gelijk doorgestuurd naar de ontvanger. Er vindt door de ontvangende email server namelijk weer een controle uitgevoerd op het domein en de username van de afzender.

Investeren in een eigen email server is wel nodig

Door gebruik te maken van een email server van een provider als Yahoo of Google wordt al gauw de limiet bereikt. Die is ruim gekozen, maar lang niet voldoende voor de hoeveelheid aan informatie die bedrijven moeten versturen. Daar komt er nog bij kijken dat het gaat om informatie die in de verkeerde handen voor veel schade zal zorgen. Het gebruik van een eigen email server zorgt voor het probleemloos verzenden en ontvangen van berichten waarbij er ook geen kans is dat de informatie verkeerd terecht komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *